Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë. Ebu Hanife Nu’man Ibn Thabit Ibn Zeuta et-Tejmi el-Kufi i njohur si Ebu Hanife ose Imam Ebu Hanife ishte imami, fekihu, dijetar i Irakut, zotëria i Beni Tejmullah Ibn Tha’lebe, për të cilin është thënë se ka qenë nga bijtë e Farasit. Ai ka lindur në vitin 80H, gjatë kohës kur Sahabët më të rinj ishin ende gjallë, dhe ai ka parë gjithashtu Malik Ibn Enesin, kur ky erdhi në Kufa. Megjithatë, as edhe një letër e vetme nuk është konfirmuar për këtë.

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto