Hape menynë kryesore
F1 Argjentina - 1953
Data / Vendi 18 janar, 1953 / Buenos Aires.
Qarku Autódromo Oscar Alfredo Gálvez
Pol pozita Flag of Italy.svg Alberto Ascari - 1'55.4
Xhiro më e shp. Flag of Italy.svg Alberto Ascari - 1'48.4
Fituesi Flag of Italy.svg Alberto Ascari
I dyti Flag of Italy.svg Luigi Villoresi
I treti Flag of Argentina.svg José Froilán González

Çmimi i madh për ArgjentinënFormula 2 për vitin 1953 u mbajt më 18 janar, 1953 në qarkun garues në Autódromo Oscar Alfredo Gálvez, Buenos Aires. Kjo garë ishte pjesë e garave të kampionatit botërorë për vitin 1953, që u zhvillua sipas rregullave të vitit 1952 dhe 1953 për dallim nga rregullat e përdorura nga Formula 1 kampionati i rregullt.

GaraRedakto

Koment mbi garën ...

RezultatetRedakto

Pozita Nr. Piloti Ekipi Xhiro Koha/Ngecja Lëvizje Pikë
1 10   Alberto Ascari Ferrari 97 3:01'05.4 1 9
2 14   Luigi Villoresi Ferrari 96 + 1 xhiro 3 6
3 4   José Froilán González Maserati 96 + 1 xhiro 5 4
4 16   Mike Hawthorn Ferrari 96 + 1 xhiro 6 3
5 8   Oscar Alfredo Galvez Maserati 96 + 1 xhiro 9 2
6 30   Jean Behra Gordini 94 + 3 xhiro 11  
7 28   Maurice Trintignant Gordini 91 + 6 xhiro 7  
BPL 28   Harry Schell Gordini        
8 22   John Barber Cooper-Bristol 90 + 7 xhiro 16  
9 20   Alan Brown Cooper-Bristol 87 + 10 xhiro 12  
Pilotët që nuk mbaruan garë
Ret 26   Robert Manzon Gordini 67 Krahu 8  
Ret 2   Juan Manuel Fangio Maserati 36 Transmetuesi 2  
Ret 6   Felice Bonetto Maserati 32 Transmetuesi 15  
Ret 12   Nino Farina Ferrari 31 Aksident 4  
Ret 32   Carlos Menditeguy Gordini 24 Dhëmbëzori 10  
Ret 34   Pablo Birger Simca-Gordini-Gordini 21 difereincialët 14  
Ret 24   Adolfo Schewelm Cruz Cooper-Bristol 20 krahu 13  

ShtesëRedakto