Hape menynë kryesore
F1 Holanda - 1952
Data / Vendi 17 gusht, Holandë
Qarku Qarku Zandvoort
Pol pozita Alberto Ascari - 1'46.5
Xhiro më e shp. Alberto Ascari - 1'49.8
Fituesi Alberto Ascari
I dyti Nino Farina
I treti Luigi Villoresi

Çmimi i madh për HolandënFormula 1 për vitin 1952 u mbajt më 17 gusht, 1952 tek Qarku Zandvoort.

RezultatetRedakto

Pozita Nr. Piloti Ekipi Xhiro Koha/Ngecja Lëvizje Pikë
1 2   Alberto Ascari Ferrari 90 2:53'28.5 1 9
2 4   Nino Farina Ferrari 90 + 40.1 2 6
3 6   Luigi Villoresi Ferrari 90 + 1'34.4 4 4
4 32   Mike Hawthorn Cooper-Bristol 88 + 2 xhiro 3 3
5 10   Robert Manzon Gordini 87 + 3 xhiro 6 2
6 12   Maurice Trintignant Gordini 87 + 3 xhiro 5  
7 28   Duncan Hamilton HWM-Alta 85 + 5 xhiro 10  
8 26   Lance Macklin HWM-Alta 84 + 6 xhiro 9  
9 16   Chico Landi Maserati 83 + 7 xhiro 16  
Bpl 16   Jan Flinterman Maserati        
Ret 34   Ken Wharton Frazer-Nash-Bristol 76 krahu 7  
Ret 36   Stirling Moss ERA 73 motori 18  
Ret 30   Dries van der Lof HWM-Alta 70 nuk u klasifikua 14  
Ret 22   Ken Downing Connaught-Lea-Francis 27 shtypja e vajit 13  
Ret 24   Charles de Tornaco Ferrari 19 motori 17  
Ret 14   Paul Frere Simca-Gordini-Gordini 15 ndërruesi 11  
Ret 8   Jean Behra Gordini 10 elektrika 6  
Ret 20   Jan Flinterman Maserati 7 diferencialët 15  
Ret 18   Gino Bianco Maserati 4 nd♪7rruesi 12  

ShtesëRedakto

  • Pol pozita Alberto Ascari - 1'46.5
  • Xhiro më e shpejtë: Alberto Ascari - 1'49.8
  • Bashkë pilotim: Vetura #16: Landi (43 xhiro) dhe Flinterman (40 xhiro)

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto