Hape menynë kryesore
F1 Zvicra - 1952
Data 18 maj, 1952
Vendi Bremgarten Circuit
Qarku ? km
Largësia 62 xhiro, "?km
Moti ?
Pol pozita Nino Farina , 2'47.5
Xhiro më e shpejtë Piero Taruffi, 2'49.1
Fituesi Piero Taruffi, 2:57'52.8
I dyti Rudi Fischer
I treti Jean Behra

Gara në Formula 1 e vitit 1952 për çmimin e madh të Zvicrës u mbajt më 18 maj, 1952 në Bremgarten Circuit. Kjo ishte gara e parë e kampionatit botërorë të këtij viti.

RezultatetRedakto

Pozita Nr. Piloti Ekipi Xhiro Koha/Ngecja Lëvizje Pikë
1 30   Piero Taruffi Ferrari 62 3:01'46.1 2 9
2 42   Rudi Fischer Ferrari 62 +2'37.2 5 6
3 6   Jean Behra Gordini 61 +1 xhiro 7 4
4 22   Ken Wharton Frazer-Nash-Bristol 60 +2 xhiro 13 3
5 26   Alan Brown Cooper-Bristol 59 +3 xhiro 15 2
6 38   Toulo de Graffenried Maserati-Plate 58 +4 xhiro 8  
7 44   Peter Hirt Ferrari 56 +6 xhiro 19  
8 24   Eric Brandon Cooper-Bristol 55 +7 xhiro 17  
Ret 10   Prince Bira Simca-Gordini-Gordini 52 Motori 11  
Ret 32   Andre Simon Ferrari 51 Magneto 4  
Shr 32   Nino Farina Ferrari        
Ret 40   Harry Schell Maserati-Plate 31 Motori 18  
BR 46   Stirling Moss HWM-Alta 24 barazim 9  
BR 20   Lance Macklin HWM-Alta 24 barazim 12  
Ret 8   Robert Manzon Gordini 20 Radiatori 3  
Ret 28   Nino Farina Ferrari 16 Magneto 1  
Ret 18   Peter Collins HWM-Alta 12 gjysëm boshti 6  
Ret 16   George Abecassis HWM-Alta 12 gjysëm boshti 10  
Ret 2   Hans Von Stuck AFM-Kuchen 4 Motori 14  
Ret 4   Toni Ulmen Veritas-BMW 4 Rrjedhja e vajit 16  
Ret 12   Louis Rosier Ferrari 2 Aksident 20  
Ret 50   Max de Terra Simca-Gordini-Simca 1 Magneto 21  

NotesRedakto

  • Pol pozita: Nino Farina - 2'47.5
  • Xhiro më e shepjtë: Piero Taruffi - 2'49.1
  • Moss dhe Macklin barazuan..
  • Farina zhvillo 33 xhiro, paraj pjesën tjetër të garës e zhvilloi Simon (18) pasiqë Farina u largua nga gara.

Shih edheRedakto