2.Fatmir Hajdar Ibishi Z.O. e Dobrosinit 111. I lindur më 10.10.1964 – 26.02.2000 në fshatin Uglarë të Gjilanit[1]. Fatmiri kreu shkollën fillore Emin Duraku në Uglarë në vitin 1998 kur në Kosovë kishte shpërthye lufta Fatmiri kthehet nga perëndimi në vendlindje dhe menjëherë kyçet në njësitet guerile të UÇK-së në Z.O. të Karadakut në pikën e Zhegocit në brigadën 171 Kadri Zeka.Në fillimin të luftës së UÇPMB-së Fatmiri ishte ndër të parët në themelimin e saj.[1]

BurimetRedakto