Uglarë është një vendbanim në komunën e Gjilanit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Margesh.[1] Gjendet 5 kilometra larg qendrës komunale të Gjilanit.

Uglarë
Margesh
Fshat
Pamje e fshatit nga pjesa kodrinore
Pamje e fshatit nga pjesa kodrinore
{{{postal_code_type}}}
60000
Targat06

Gjeografia Redakto

Uglarë është vendosur në dy anë e lumit Morava e Binçës, në skajin jug-lindor të Fushës së Gjilanit. Uglarë ka 250 shtepi te banueshme dhe ka dikun rreth 1500 banorë .

Demografia Redakto

Demografia e fshatit Uglarë perbehet prej 1500 banorëve ku 100% jan shqipetar dhe ka disa lagje.

Ekonomia Redakto

Ka një ekonomi të zhvilluar. Banorët kryesisht merren me bujqësi dhe blegtori.

Kultura Redakto

Arsimi Redakto

Fshati Uglarë ka shkollën e plotë fillore "Vehbi Ibrahimi", me rreth 250-300 nxënës.

Shih dhe këtë Redakto

Personalitete Redakto

Zeqir Zeqiri

Fatmir Ibishi

Vehbi Ibrahimi

Osman Bilalli

Burimet Redakto

  1. ^ Dr. Jusuf Osmani, Vendbanimet e Kosovës 6, Gjilani. faqe 120. Libri Shkollor, ISBN 9951-8547-5-3, Prishtinë 2004,

Lidhje të jashtme Redakto