Livoç i Poshtëm është një vendbanim në komunën e Gjilanit, Kosovë. Livoçi i Poshtëm ka afërsisht 350 shtëpi dhe diku rreth 4500 banor.

Livoç i Poshtëm
Fshat
{{{postal_code_type}}}
60000
Targat06

Gjeografia Redakto

Fshati Livoç i Poshtëm shtrihet në jug-perëndim të qytetit të Gjilanit. Shtrihet në dy anët e rrugës magjistrale Gjilan-Ferizaj.

Kultura Redakto

Feja Redakto

Feja islame është dominante.

Arsimi Redakto

Ne Livoç të Poshtëm punon shkolla fillore "Dëshmorët e Kombit". Në këtë shkollë janë rreth 500 nxënës të fshatit përfshirë edhe muhaxheret.

Sporti Redakto

Ne Fshatin Livoç i Poshtëm ekziston një klub Sportiv në Futboll KF Shqiponja.

Lidhje të jashtme Redakto