Ponesh është një vendbanim në komunën e Gjilanit, Kosovë.

Ponesh
Fshat

Gjeografia

Redakto

Etimologjia e toponimit Ponesh ka prejardjen e saj në një simbiozë historik gjuhësore shqiptaro-arumune (vlleh).[1]

Demografia

Redakto

Statistikat

Redakto
Viti Banorë
1948 889
1953 998
1961 1.197
1971 1.348
1981 1.409
1991 1.352
2011 967[2]

Burimet

Redakto
  1. ^ Begzad Baliu (Mars 2013), "Toponimia Arumune në Kosovë Arkivuar 14 korrik 2018 tek Wayback Machine", Konferenca: Lidhjet Kulturore dhe Historike Shqiptaro-Rumune, Universiteti Fan S. Noli Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Shtëpia Botuese "Promo Print", Korçë, ISBN: 9789928146144, Marrë më 4 Shkurt 2018, fq. 101.
  2. ^ http://pop-stat.mashke.org/kosovo-census-ks.htm

Lidhje të jashtme

Redakto