Dobrosin (serbisht: Добросин/Dobrosin) është fshat në komunën e Bujanocit, Serbi.

Dobrosin
Fshat
Fshati Dobrosin
Fshati Dobrosin

GjeografiaRedakto

Dobrosini është fshat kodrinoro-malor që shtrihet në jug-perëndim të Bujanocit nga edhe fillojnë Malet e Karadakut (Malet e Zeza).

DemografiaRedakto

Popullsia kryesisht merret me bujqësi dhe më pak me blegtori.

Në Dobrosin sipas regjistrimit të popullsisë të vitit 2002 jetoninë 747 banorë ndërsa sipas registrimit të vitit 1991 kan jetuar 1.029 banorë.

Dobrosini numron 131 ekonomi familjare, mesatarisht me 5.70 anëtarë për familje, mosha mesatare e popullsisë është 27.9 vite.

Prej pas luftës së Dytë Botrore e deri në vitin 1991 popullsia tregon rritje nga 531 banorë sa kishte në vitin 1948 në vitin 1991 arrinë në 1029, ndërsa në vitin 2002 kishte 1253. Këtu vërehet nji ramje në pjesmarrjen e popullsisë së re.

StatistikatRedakto

Ndryshimi i popullsisë gjat shek XIX

viti nr. i popullsisë Grafiku
1948 537  
1953 551
1961 642
1971 755
1981 901
1991 1029
2002 747

Lidhje të jashtmeRedakto