Verbani (Bujanoc)

Vërban (serbisht: Врбан/Vrëban) është fshat në komunën e Bujanocit, Serbi.

Verban
Fshat

Demografia Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2002 ka pasur 137 banor me qëndrim të përhershëm në vendbanim. Në këtë vendbanim jetojnë 79 banor të moshës madhore, ndërsa mosha mesatare e popullsisë është 28.4 vite. Në Verban janë 13 ekonomi shtëpiake dhe mësatarisht me 9.46 anëtar. Ky vendbanim plotësisht është I banuar vetëm me shqiptar.

Statistikat Redakto

Viti Banorë Grafiku
1948 237  
1953 269
1961 306
1971 319
1981 203
1991 112
2003 137
2009 16
2016 2

Shih edhe Redakto

Përsonalitete Redakto

Lidhje të jashtme Redakto