Bilaç (serbisht: Биљача/Biljača) është fshat në komunën e Bujanocit, Serbi.

Bilaç
Fshat
image_skyline e fshatit Bilac me xhamin
Ne qender te Fshatit
image_skyline e Qendres

Gjeografia

Redakto

Bilaçi ka pozitë të mirë gjeografike. Shtrihet në Luginën e Preshevës, pran magjstrales shumë të rëndësishme me toka shumë pjellore.

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë të vitit 2002 Bilaçi me banim të përhershëm ka pasur 2928 banorë, ndërsa me banim të përkohshëm vetëm 2036 banor.Sa i përket strukturës së popullsisë shumica e popullsisë janë shqiptar me 83.69 %.

Statistikat

Redakto
Viti Banorë Grafiku
1948 1695  
1953 1773
1961 1613
1971 1881
1981 2349
1991 2534
2003 2928

Shih edhe

Redakto
  • Qenan Evren - lindur 1917 në Turqi. Gjeneral dhe Presidenti i Turqisë (1980-1989). Me preardhje nga Bilaç.

Lidhje të jashtme

Redakto