Lluçan (serbisht: Лучане/Lučane) është fshat në komunën e Bujanocit, Serbi.

Lluçan
Fshat
{{{postal_code_type}}}
17520

Gjeografia Redakto

Lluçani shtrihet përgjat shtratit të lumit Morava e Binçes. Ka pozitë të mirë gjeografike sepse ka lidhje të mira në mes Luginës së Preshevës dhe Anamoravës.

Demografia Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2002 Lluqani ka pasur 1538 banorë në vendbanim jetojnë 676 banorë të moshës madhore , ndërsa mosha mesatare e popullsisë është 29.1 vjeç.Në vendbanim janë 188 ekonomi familjare me mesatarisht 5.80 anëtarë të familjes.

Ky vendbanim është krejtësisht i banuar nga shqiptarët.Kryeplaku i fshatit eshte Haxhi Nezir Neziri (1926)

Statistikat Redakto

Ndryshimi i popullsisë gjat shek XIX

viti nr. i popullsisë Grafiku
1948 878  
1953 916
1961 997
1971 1111
1981 1110
1991 957
2002 1538

Lidhje të jashtme Redakto