Festa

Festa është ditë e shënuar e cila kremtohet nga populli. Ka disa lloje festash, si pshm. festa kombëtare, festa ndërkombëtare, si dhe ato të niveleve më të ulta. Ditë e shënuar që kremtohet çdo vit për të përkujtuar një ngjarje të rëndësishme në jetën e një populli; ditë që dallohet nga të tjerat se lidhet me një ngjarje të caktuar e të gëzuar; ngjarje e gëzueshme .Kemi shumë festa si 17 Shkurti-Parvarsia e Kosovës, 28 Nëntori-Pavarsia e Shqipërisë, 8 Marsi-Dita e nënës, 7 Marsi-Dita e mësuesit, 12 Qeshori-Dita e paqes,1 Maj-Dita e punëtorëve, 31 Dhjetori-Viti i ri

Festa zyrtare

Redakto

Festë zyrtare është ditë pushimi për gjithë popullin, e vendosur zyrtarisht nga shteti për një ngjarje me rëndësi të veçantë historike e shoqërore.

Festat në Shqipëri

Redakto

Festa zyrtare në Shqipëri

Redakto

Disa nga festat që festohen në teritoret shqiptare janë te nënrenditura këtu poshtë: Festa e Vitit të Ri, Festa e 28 Nëntorit, Festa 29 nëntorit, Dita e Verës, Kurban Bajrami, Dita e Novruzit, Pashkët, Krishtlindja dita e femijeve,etj.

Festa jo zyrtare në Shqipëri

Redakto

Dita e Shën Gjergjit, Dita e gënjeshtrave, Dita e Nënës, Dita e mësuesit

Shiko dhe këtë

Redakto

Burimet

Redakto