Hape menynë kryesore

Franc Jozef I. (lindi më 18 gusht 1830Vjena-Schönbrunn dhe vdiq më 21 nëntor 1916 po aty) nga familja Habsburg-Lothringen ka qënë Perandor i Austrisë që nga abdikimi i xhahait të tij Ferdinand I. në 1848 deri në vdekjen e tij në 1916, mbret i Bohemisë etj. dhe mbret apostolik i Hungarisë.

FamiljaRedakto

PrejardhjaRedakto

LiteraturaRedakto

WeblinksRedakto

ReferimeRedakto