Pagëzimi i Jezusit nga Gjoni në Jordan. Piero dela Françeska

Gjon Pagëzori (hebr. Johanan ben Zaharja, arabisht: يحيى بن زكريا‎‎ Jahja ibën Zeqirija) është një ndër figurat qendrore të Mandeizmit, Krishterimit, Islamit dhe Ungjijve.

JetaRedakto

kishën katolike dita e 24 qershorit është festa përkujtimore e lindjes së Gjon Pagëzorit. Ai është shenjt i kishës katolike dhe ortodokse. Jeta dhe predikimet e tija ndërthuren vazhdimisht me veprën e Jezus Krishtit.

Sipas Lukës 1:36, Gjon Pagëzori kishte lidhje farefisnore me Jezusin, megjithëse Mandeanët e kundërshtojnë këtë gjë. Sipas Lukes 3:1, Gjoni e filloi shërbesën e tij në vitin e 15 të mbretërimit të Tiberiusit, që do të kishte qënë viti 28 ose 29.

Shiko edheRedakto