Haki Demolli (i lindur më 17 Shkurt 1963) është një politikan, jurist dhe profesor shqiptar i Kosovës. Ai shërbeu si Ministër i Forcës së Sigurisë së Kosovës nga viti 2014 deri në vitin 2017 dhe si Ministër i Drejtësisë së Kosovës në vitin 2010.

Haki Demolli
Ministër i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK)
Në detyrë
9 Dhjetor 2014 – 9 Shtator 2017
PresidentiAtifete Jahjaga
Hashim Thaçi
KryeministriIsa Mustafa
Paraprirë ngaAgim Çeku
Pasuar ngaRrustem Berisha
Deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës
Në detyrë
2011 – 9 Shtator 2017
PresidentiAtifete Jahjaga
Hashim Thaçi
KryeministriHashim Thaçi
Isa Mustafa
Ministër i Drejtësisë së Kosovës
Në detyrë
31 Mars 2010 – 18 Tetor 2010
PresidentiFatmir Sejdiu
Jakup Krasniqi (aktrim)
KryeministriHashim Thaçi
Të dhëna vetjake
U lind më17 Shkurt 1963
Prishtinë, ish–Jugosllavia, (tani Republika e Kosovës)
NënshtetësiaShqiptar
Partia politikeLidhja Demokratike e Kosovës (LDK)
Fëmijët3
ArsimimiUniversiteti i Prishtinës
Fakulteti Juridik
PunësimiPolitikan, Jurist, Profesor

Jeta e hershme Redakto

Haki Demolli ka lindur në Prishtinë më 17 shkurt 1963.

Në vitin 1985, Demolli u diplomua në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës.

Nga viti 1986 deri në 1987, Demolli internoi në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë.

Në vitin 1978, Demolli filloi ligjërimin në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës. Ai vazhdon të ligjërojë atje sot.

Nga shtatori 1999 deri në prill 2003, Demolli ligjëroi në Shkollën e Shërbimit Policor të Kosovës (tani Qendra e Kosovës për Edukim dhe Zhvillim të Sigurisë Publike) në Vushtrri.

Nga viti 2000 deri në vitin 2008, Demolli ishte nënkryetar i Federatës së Futbollit të Kosovës.

Në 2001, Demolli doktoroi nga Fakulteti Juridik i Universitetit të Prishtinës.

Nga maji 2003 deri në 2010, Demolli ishte drejtor i Qendrës Juridike të Kosovës, një organizatë joqeveritare.

Nga viti 2005 deri në vitin 2008, Demolli ishte pjesë e komitetit drejtues të Universitetit të Prishtinës.

Demolli botoi 3 libra në 2002, 2006 dhe 2009.

Karriera politike Redakto

Më 31 mars 2010, Demolli u shpall Ministër i Drejtësisë së Kosovës, duke zëvendësuar Nekibe Kelmendin. Ai vazhdoi në këtë pozicion deri më 18 tetor 2010.

Në zgjedhjet e Kosovës në 2010 , Demolli fitoi një vend në Kuvendin e Republikës së Kosovës për një mandat që filloi në 2011. Gjatë kohës së tij në Legjislaturën e Katërt, ai ishte Kryetar i Komisionit për Reformën Zgjedhore dhe një anëtar i Komitetit Mbikëqyrës për Agjencinë Kosovare të Inteligjencës.

Në vitin 2014, Demolli fitoi rizgjedhjen në Kuvend dhe u emërua Ministër i Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Më 9 shtator 2017, Demolli u zëvendësua nga Rrustem Berisha si Ministër i Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Referencat Redakto

Lidhje te jashtme Redakto

Burimet Redakto