Hamasi (arabisht : حركة المقاومة الاسلامية) është nocion i një organizate politike dhe fetare në teritoret palestineze. Është themeluar në vitin 1987 me emrin Krahu palestinez i vëllezërve mysliman, të cilin e themeloi Shehu Ahmed Jassin.

Emblemja e Hamasit