Ismet Beqiri është ish kryetarë i komunës se Prishtinës.

Ismet Beqiri

Ai u lind ne fshatin Tërrnavë te komunës se Podujevës. Ne Prishtinë erdhi qysh ne moshën 2 vjeçare ku dhe u arsimua dhe studioj ne fakultetin Juridik te Universitetit të Prishtinës. Ne moshën rinore ai ishte valltar ne sh.k.a. "Bajram Curri", me pas profesor ne shkollën Teknike ne Prishtinë dhe pas lufte ishte drejtor i pishinës se Gërmisë. Ne zgjedhjet komunale ne vitin 2002 ai u zgjodh kryetar i KK te Prishtinës. Gjatë mandatit Prishtina shënoj përparim ne shumë aspekte edhe pse për shkaqe financiare dhe ligjore mbetet ende shumë për tu bërë.