Forma e tashme federative e sistemit zvicëran daton nga viti 1848 dhe e ndanë sipërfaqen e Zvicrës në 26 njësi administrative të quajtura "kantone".

 1. Kantoni Aargau
 2. Kantoni Appenzell Ausserrhoden
 3. Kantoni Appenzell Innerrhoden
 4. Kantoni Basel-Landschaft
 5. Kantoni Basel-Stadt
 6. Kantoni Bern
 7. Kantoni Cyrih
 8. Kantoni Fribourg
 9. Kantoni Glarus
 10. Kantoni Graubünden
 11. Kantoni Gjenevë
 12. Kantoni Jura
 13. Kantoni Luzern
 14. Kantoni Neuchâtel
 15. Kantoni Nidwalden
 16. Kantoni Obwalden
 17. Kantoni Schaffhausen
 18. Kantoni Schwyz
 19. Kantoni Solothurn
 20. Kantoni St. Gallen
 21. Kantoni Thurgau
 22. Kantoni Ticino
 23. Kantoni Uri
 24. Kantoni Vaud
 25. Kantoni Valais
 26. Kantoni Zug