Kemajl Shaqiri, lindi më 10 maj të vitit 1955TushilëSkënderajt, është ushtarak shqiptar.

Biografia Redakto

Kemajl Shaqiri kreu akademinë ushtarake të ish-“RSFJ”-së, tre vjet në Beograd dhe një vit në Sarajevë. Shërbeu në ZagrebKroacisë deri në vitin 1991, kur braktisi ish-armatën jugosllave. Nga kjo kohë me një grup oficerësh shqiptarë filloi përgatitjet për luftën shqipëtare[1] dhe në atë kohë me një grup oficerësh iu përgjigjen zërit të adheut.

Tash është epror i TMK-së, ka gradën ushtarake nënkolonel, kryen detyrën e shefit të Qendrës Operative në Shtabin e Përgjithshëm të Trupave Mbrojtëse të Kosovës.

Ka qene epror ushtarak kapiten i klasit te parë neKOPRIVNICKROACIS

Referimet Redakto

  1. ^
    Citat:“që atëherë kemi parandjerë nevojën se duhet të përgatitemi për një luftë të cilën e kemi paraparë se do të ndodhë në Kosovë, ashtu që jemi përgatitur deri në vitin 1998”