Tushila

fshat në Kosovë

Tushilë është një vendbanim në komunën e Skënderajt, Kosovë. Tushila ka sipërfaqe prej 28.136 km/2 , zë vendin e 46 për nga sipërfaqja në komunë e Skënderajt dhe kufizohet me 6 fshatra përreth.

Tushilë
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej334
Emri i banorëveTushilak
Targat02

Lidhje të jashtme

Redakto

Gjenden rreth 7km në jugpërendim të Skënderajt. Eshtë vendbanim kodrinoro-malor dhe shtrihet në kodrina ,shpatina dhe pjesë të rrafshëta. Famljet në këtë fshat janë : Sadiku,Imeri,Murati,Shaqiri,Ademi,Abazi,Fazliu,Musliu,Hajdari,Bajrami etj.

Përgjatë fshatit kalon lumi Klina i cili luan rol si në bujqësi ashtu edhe në turizëm.