Prelloc është një vendbanim në komunën e Skënderajt, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Gojfilë.

Prelloc
Gojfilë
Fshat

GjeografiaRedakto

Fshati Prelloc shtrihet ne qender te krahines se drenices, pjese perberse e komunes se Skënderajt. Prelloci eshte nje fshat kodrinor malor qe perball ka Qyqavicen. ne vete ngerthen rethe 60 shtëpi, me tri lagje: Lagjeja Nura, Lagjeja Sejdiu dhe Lagjeja Deliu. Ne fshate ekzistojne këta mbiemra: Nura; Sejdiu; Deliu, Rexhepi; Zymeri; Mehmeti; Ahmeti; Haliti etj....

Toponimet e fshatit janë:

 • Te Kodrat,
 • Livadhet e Reja
 • Livadhet e Biges
 • Arat e Biges
 • Arat e Gjata,(Gata)
 • Arat e Gofileve
 • Arat e Islamit
 • Arat e Kodrës
 • Arat e Mberëtreshës,janë arat ne pronësi shtëtrore
 • Te Ulzajat,male me shkurra
 • Te Gofilet, male me shkurra
 • Te Zhiginat, male
 • Te Zakutat, male
 • Te Shavarinat, male me shkurra
 • Fusha e Gofileve, fushe me një lloje lulje e qujtur gofile
 • Te Kroni - është burim krysore i ujit të fshatit, te Lagjës Nura
 • Kroni i Mollës
 • Kroni i Bubës, njihet si një burim me i vjetri
 • Kroni i Bigës, një burim shume i rëndësishem te Lagjeja Sejdiu
 • Fusha e Vijës
 • Fusha te Ulzajat
 • Bunari i Nurës
 • Bunari i Hasanit
 • Bunari i Gofileve
 • Lama e Ilazit, për shirjen e grurit ne lagjen e Nurajve
 • Kërrshi i Nurajve
 • Kërrshi i Dellit
 • Varrezat e Kodrave

Lidhje të jashtmeRedakto