Kuçica (Skënderaj)

fshat në Kosovë

Kuçicë është një vendbanim në komunën e Skënderajt, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Mullinajë.

Kuçicë
Kuçlinë (Mullinajë)
Fshat

Gjeografia Redakto

Fshati Kuqicë shtrihet në veri të qytetit të Skënderajit kufizohet me Klinen e Eperme,Tërnacin,

Fshati Kuqicë përbehet nga 5 lagje të cilat i përkasin fisit Gashi; Smajli, Beka, Fejzullahu, Ferizi dhe Selimi.

Historia Redakto

Fshati Kuqicë është njëri ndër fshatrat më të vjetëra në Skenderaj njihet për varret 500 vjeçare.

Para 200,300 vite shumë banorë kishin lëshuar vendlindjen e tyre që tani posedojn mbiemrin “Kuçicë” si lagjja Kuqica në Marinë të Skënderajit, lagja Kuqica në Tërstenik të Drenasit.

Shih dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto