Komuna e Çuçerit është komunë që shtrihet në pjesën veriore të Maqedonisë. Qendra e komunës gjendet në Çuçer. Pas Luftës së Dytë Botërore në gjuhën maqedonisht është bashkangjitur emrit të komunës Çuçer fjala Sandevë (Сандево/Sandevo), emëruar pas një partizane komunist Aleksandar Urdarevski prej ajo rajon.

Komuna e Çuçerit

Gjeografia Redakto

Komuna e Çuçerit ka një pozitë gjeografike te mire per industrializim dhe per nji zhvillim te hovshem eshte afer kufirit me Republiken e Kosoves dhe sipas pozites eshte e pershtatshme.

Demografia Redakto

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Çuçerit jetojnë 8493 banorë. Shumica e Banorëve e Çuçerit janë serbet, maqedonet dhe shqiptaret. Në komunën e Çuçerit shumica e sllavave në këto fshatra janë shpërngul në kohën e ish Jugosllavisë. Kurse vendast e këtij komunës dhe fshatrat e tij janë shqiptaret e Brezës, Tanushës dhe Bllacës.

Ekonomia Redakto

Popullata e komunës së Çuçerit më së shumti merret me bujqësi.

Vendbanimet Redakto

Komuna e Çuçerit i përfshin këto vendbanime:


Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto