Konferenca e Stambollit e fuqive të mëdha (Britania, Rusia, Franca, Gjermania, Austro-Hungaria dhe Italia) u mbajt në Stamboll (Konstandinopojën), nga 23 dhjetor 1876 deri më 20 janar 1877. Pas rebelimit e Hercegovinë i cili filloi në 1875, dhe kryengritjes bullgare në prill 1876, fuqitë e mëdha ranë dakord lidhur me një projekt për reformat politike si në Bosnjë dhe në territoret otomane me popullatën shumicë ishte bullgar.

Bullgaria në bazë të Konferencës së Konstandinopojës.

Duke hedhur poshtë vendimin e fuqive të mëdha, Turqia u privuar nga mbështetja politike dhe ushtarake nga vendet perëndimore në ardhjen Luftës ruso-turke të 1877-1878, për dallim nga paraprake Luftën së Crimea e 1853-1856.

BibliografiaRedakto