Konisbalta

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Beratit
Konisbalta
Fshat
Shteti: Shqipëria
Qarku: {{{Qarku}}}
Rrethi: Rrethi i Ura Vajgurore
Bashkia: Bashkia Ura Vajgurore
Popullsia: 750 banorë
Targat e automjeteve: {{{Shenjë dalluese}}}
Përdorimi i stampës


Konisbalta është një fshat në Rrethin e Ura VajguroreShqipëri që përfshihet në Bashkinë e Urës Vajgurore.

GjeografiaRedakto

Është një fshat kodrinoro-fushor i cili kufizohet me uren vajgurore, pashalli, vokopol, skrevan, mbistrovic.


EkonomiaRedakto

Në përgjithesi është e mbështetur në bujqësi blektori dhe emigracion. Ky fshat ka në bazë të ekonomisë së vet atë agrare, kurse ekonomia prodhuese dhe ajo e shërbimeve është e pakët ose thuajse nuk egziston fare. Nëse flasim për të parën, ajo agrare është e zhvilluar kryesisht në atë frutore dhe në ullishtari ku dallohet prodhimi i madh që ka.

HistoriaRedakto

Shih dhe këtëRedakto


Lidhje të jashtmeRedakto