Elisabeth "Lisa" Marie Simpson (dubluar nga Yeardley Smith) është një personazh fiktivserinë animuar The Simpsons. Matt Groening, krijuesi i këtij seri, emëroj sipas motrës tij. Ajo është bija e Homer dhe Marge Simpson, motra e Bart Simpson dhe e Maggie Simpson.

Lisa Simpson

C-bart1.png Ky artikull në lidhje me Personazhi fiktiv është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.