Shën Lorenci i Brindizit
"Doktor i kishës"
Lindi 22 korrik, 1559Brindizi, Itali
Vdiq 22 korrik, 1619Lisbonë, Portugali.
Nderohet nga Kisha katolike romake
Lumënimi 15 shtator 1783, nga Papa Pio VI
Shenjtëruar 1881 nga Papa Leoni XIII.
Doktor i kishës 19 mars 1959
Festa 21 korrik
Shenjat duke prirë ushtrinë, me Jezusin.
Shenjt-mbrojtës i Brindizit dhe bibliotekarëve.

Shën Lorenci i Brindizit (22 korrik 1559, Brindizi - 22 korrik 1619, Lisbonë; pagëzuar me emrin Gjulio Çezare Ruso) ishte një murg dhe teolog italian.

JetaRedakto

Nderohet nga kisha katolike si shenjtor dhe mësues i saj. Sh. Lorenci ishte anëtar i Urdhërit të vëllezërve të vegjël kapuçinë.

Sh. Lorenci u lumënua në vitin 1783 nga Papa Piusi VI, shenjtërua në vitin 1881 nga Papa Leoni XIII, dhe u shpall "Doktor i kishës" nga Papa Gjoni XXIII në vitin 1959, dhe mori emrin "Doctor apostolicus". Dita e festës së tij është 21 korriku.

Lidhje të jashtmeRedakto