Doktor i kishës (nga lat. docere, doqere - mësoj, udhëzoj) është titulli që kisha katolike ua jep shkruesve apo teologëve të saj për shquarjen e tyre në lidhje me mendimin teologjik, jetën e drejtë dhe shenjtore. Ky titull jepet rrallë nga Papa i Romës, dhe vetëm pasvdekjes, dhe vetëm pas Kanonizimit ose Lumënimit.

Lista e doktorëve të kishës Redakto

Kisha katolike botoi listën e 33 emrave me datën e treguar të zgjedhjes Doktor i kishës, datat me yllëz tregojnë që këta Shenjtër nderohen edhe në Kishën e Lindjes, edhe pse ajo nuk përdor emërtimin Doktor i Kishës.

Shiko edhe Redakto