MTV

MTV (shkurtesa për Music TeleVision / shqiptimi : Em-Ti-Vi) është një stacion televizioni privat, që shfaq kryesisht muzikvideo. MTV u themelua më 1981ShBA dhe ishte në atë kohë program special, që kryesisht në muzikvideo u koncentruar. Sot MTV ka edhe seriale, shou, animime etj. MTV është një pjesë të ViacomCBS, e cila e ka edhe VIVA, Comedy Central dhe Nickelodeon në pronë po ashtu edhe disa tjera kompania mediale.