Marko Mrnjaçeviq (serbisht: Марко Мрњавчевић Marko Mrnjavčević, vdiq 1395) ose Marko Kraleviqi (serbisht: Краљевић Марко Kraljević Marko) është hero serb dhe vasal i dëgjueshem i Perandorisë OsmaneMaqedoni me kryeqytetin Përlep.

Princi Marko
Mbretëria e Përlepit

Marko Kraleviqi u vra përderisa po luftonte për Sulltanin Bajazit I kundër serbëve pas Betejës se Kosovës.[1]

Burim i të dhënave

Redakto
  1. ^ Istorija Jugoslavije, Beograd, 1972, f. 93