Stampa:Gjysëm-mbrojtur

Salomoni merr dhuratat nga Mbretëresha e Sabas. Konrad Vic

Mbreti Solomon, (hebr. Shlomo - paqe) sipas Bibles ka qënë mbreti i tretë dhe më i rëndësishëm i Izraelit dhe Judesë i cili mbretëroi nga viti 970 p.e.s - 930 p.e.s.

Jeta e tij nga Bibla

Ishte i biri i Mbreti Davidit dhe Batshebas. Dituria dhe mënçuria e tij mendohet e paarritshme. Gjatë mbretërimit të tij u ndërtua Tempulli që u bë legjendar për vlerat e tij të shumta simbolike.

Shiko edhe

Lidhje të jashtme