Gümülcineli Damat Nasuh Pasha (vdiq më 17 tetor 1614) ishte një burrë shteti osman me prejardhje shqiptare. Ai ishte vezir i madh i Perandorisë Osmane nga 5 gusht 1611 deri më 17 tetor 1614.[1] Ai ishte nga Gjymylxhine (Komotini i sotëm) dhe ishte një damat për dinastinë osmane, pasi u martua me një princeshë osmane. Para se të bëhej kryeministër ka punuar si qeveritar i Halepit dhe i Bagdadit. Ai u ekzekutua nga Ahmeti I në vitin 1614.

Nasuh Pasha
Veziri i Madh i 53-të i Perandorisë Osmane
Në detyrë
5 gusht 1611 – 17 tetor 1614
MonarkuAhmeti I
Paraprirë ngaKujxhu Murat Pasha
Pasuar ngaÖküz Mehmed Pasha
Të dhëna vetjake
Vdiq më17 tetor 1614
Stamboll

Shih edhe

Redakto

Referimet

Redakto
  1. ^ İsmail Hâmi Danişmend, Osmanlı Devlet Erkânı, Türkiye Yayınevi, İstanbul, 1971 (në turqisht)