Ngjyrat panarabe janë ngjyra e zezë, e bardhë, e gjelbër dhe e kuqe. Në mënyrë individuale, secila nga katër ngjyrat panarabe kishte për qëllim të përfaqësonte një dinasti ose epokë të caktuar arabe. [3] E zeza ishte ngjyra e Dinastisë Abaside; e bardha ishte ngjyra e Dinastisë Emevite ; ngjyra e gjelbër ishte e Dinastisë Fatimide; [4] dhe e kuqe ishte ngjyra e Dinastisë Hashemite dhe që gjithashtu përfaqësonte Perandorinë Osmane. Katër ngjyrat rrjedhin nga një varg i poetit irakian Safi Al-Din Al-Hilli nga shekulli XIV: "Të bardha janë veprat tona, të zeza betejat tona, të gjelbërta fushat tona dhe të kuqe shpatat tona". [5]

Flamuri i Revoltës Arabe i përdorur në Hejaz [1][2]
Flamuri i Çlirimit Arab

Flamujë aktualë me ngjyra panarabe

Redakto

Shtetet anëtare dhe vendet vëzhguese të OKB-së

Redakto

Shtetet e panjohura dhe pjesërisht të njohura

Redakto

Flamuj të dikurshëm kombëtarë

Redakto

Subjekte tjera

Redakto

Ngjyrat historike arabe

Redakto

Shiko gjithashtu

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Pan-Arab Colors, crwflags.com
  2. ^ Mahdi Abdul-Hadi. "The Great Arab Revolt". passia.org (në arabisht). Arkivuar nga origjinali më 2014-05-05.
  3. ^ Abū Khaldūn "Sati' al-Husri", The days of Maysalūn: A Page from the Modern History of the Arabs, Sidney Glauser Trans., (Washington D.C.: Middle East Institute, 1966), 46.
  4. ^ Edmund Midura, "Flags of the Arab World", in Saudi Aramco World, March/April 1978, pages 4–9
  5. ^ Muhsin Al-Musawi, Reading Iraq: Culture and Power in Conflict (I. B. Tauris 2006), p. 63
  6. ^ a b c Evolution of the Iraqi Flag, 1963–2008, Crwflags.com