Fatimidët ishin një dinasti egjiptiane-arabe e cila arriti të themeloi një hilafet islam Shii që përfshinte një zonë të madhe të AfrikësVeriut, nga Deti i Kuq në lindje deri në Oqeanin Atlantik në perëndim. Si një dinasti me origjinë arabe [1] sundoi nëpër Mesdhe, brigjet e Afrikës dhe në fund e bëri Egjiptin qendër të hilafetit. Në kulmin e saj, hilafeti përfshinte edhe zona të ndryshme të Magrebit, Sudanit, Sicilisë, Levantit dhe Hixhazit.

Flamuri Fatimid

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Ilahiane, Hsain (2004). Ethnicities, Community Making, and Agrarian Change: The Political Ecology of a Moroccan Oasis (në anglisht). University Press of America. f. 43. ISBN 9780761828761.

  Ky artikull është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirësimin e këtij artikulli!