Osman Myderizi

historian shqiptar
(Përcjellë nga Osman Myderrizi)

Osman Myderizi (Tiranë, 14 mars 1891 - 20 dhjetor 1973) ka qenë arsimtar, gjuhëtar dhe orientalist shqiptar. Ka kontribuar në fushën e studimeve të gjuhës shqipe, bashkëhartues i Fjalorit të gjuhës shqipe (1954), si dhe hulumtues i letërsisë së bejtexhinjve.[1] Është hartuesi i pjesës historike të monografisë Tirana 1604-1937 botuar më 1937 nga bashkia e kryeqytetit, e para monografi për temën në fjalë.[2]

BiografiaRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Balcı, Mustafa; Dibra, Fatos (2020). "Arnavutluk'ta Türkoloji". academia.edu (në turqisht). fq. 81.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  2. ^ Gjinaj, Maksim; Elmazi, Myrvete; Mele, Margarita (2010). Bibliografi e librit shqip në fondet e Bibliotekës Kombëtare (PDF). Tiranë: Biblioteka Kombëtare, Sektori i Bibliografisë Kombëtare. fq. 64. ISBN 9992773189. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 2 shtator 2021. Marrë më 8 nëntor 2021.