Plemë ose Tashlixha, është vendbanim dhe qendër e njësisë administrative në Mal të Zi.

vendodhja

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit zyrtar të viti 2003 Komuna e Plevlës ka pasur 39.806 banorë, të shpërndarë në 159 vendbanime.

Përbërja nacionale

Redakto
Serb      21.522 (60,10 %)
Malazezë     7.704 (21,51 %)
Mysliman     2.913 (8,13 %)
Boshnjak     1.865 (5,20 %)
të pa përcaktuar 1.437 (4,01 %)
të tjerë      365 (1,05 %)

Struktura fetare

Redakto
Ortodoks    28.894 (80,69 %)
Mysliman    5.636 (15,74 %)
Të pa përcaktuar 767 (2,14 %)
Tjerë       233 (0,65 %)
Të panjohur    147 (0,42 %)
Ateist      129 (0,36 %)

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
  Commons: Plevla – Album me fotografi dhe/apo video dhe material multimediale

43°21′24″N 19°21′30″E / 43.35667°N 19.35833°E / 43.35667; 19.35833