Qamili i Vogël

këngëtar shqiptar

Qamili i Vogël - Muhaxhiri (1923 - 1992) është këngëtar i muzikës popullore qytetare të kënduar në Gjakovë. I frymëzuar që nga rinia me muzikën tiranase ai u kthye në Kosovë dhe themeloj së bashku me Ymer Rizën anembanë saj Shoqëri Kulturo-Artistike (SHKA).[1].

Qamili i Vogël
U lind më1923
KosovaGjakovë
Vdiq më1992
Gjakovë
KombësiaShqiptar
Gjinitë letrarekëngëtar - shkrimtar

Qamili i Vogël, ishte njëri ndër të parët që u kualifikua në profesionin e grafikës, në Shkollën teknike në Prishtinë, në vitin 1965. Krahas këngës punoi si tipomakinistshtypshkronjën Rilindja deri sa u pensionua [2]

Burimi i të dhënave Redakto

  1. ^ Intervistë e dhënë nga Qamili i Vogël
  2. ^ Musë Prelvukaj & Nezir Berisha – Shkolla e Mesme Teknike “28 nëntori” Monografi, Prishtinë 2012. f. 70, 74

Lidhje të jashtme Redakto