Republika Socialiste e Sllovenisë

Socialistična republika Slovenija
Republika Socialiste e Sllovenisë

Një njësi federale e
Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë

1944 — 1991
Flag of Slovenia (1945–1991).svg Coat of Arms of the Socialist Republic of Slovenia.svg
Flamuri Stema
Locator map Slovenia in Yugoslavia.svg
KryeqytetiLubjana
Gjuha ZyrtareSllovene (Italiane and Hungareze të flituara në disa zona Sllovene)
Hyrja
RSFJ:
 - Që kur
 - Deri më
19 shkurt, 1944

31 janar, 1946
25 qershor, 1991
Sipërfaqja
 - Totali
 - Ujë
Rangu 5-ti në RSFJ
20,246 km²
0.6%
Popullësia
 - Totali 
 - Dendësia
Rangu 5-ti në RSFJ
1,913,355
94.5/km²
ValutaDinari Jugosllav (dinar)
Zona Kohore UTC + 1

Republika Socialiste e Sllovenisë apo Sllovenia Socialiste ishte një nga shtetet federative-Socialiste që bëri debitim në Jugosllavi.

Për herë të parë Sllovenia hyri në Jugosllavi apo në Republikën Socialiste Federative të Jugosllavisë19 shkurt, 1944 dhe u bë si shtet federativ në të më 31 janar, 1946 deri më 25 qershor, 1991. Sllovenia nuk ishte shtet shumë i madh por ishte i 5-ti apo njëri nga i fundit me 20,246 km2, ndërsa me popullësi ishte gjithashtu shteti i 5-të me gjithsej 1,913,355 apo rreth 2 milion popullësi. Valuta apo Paraja ndërkohore në Slloveninë Socialiste ishte Dinari Jugosllav.