Sabrina Ferilli (Romë , 28 qershor 1964) është një aktore italiane. Gjatë karrierës së saj fitoi tre shirita "Silver", një çmim Golden Globe, tre Golden Ciak dhe shumë çmime të tjera duke përfshirë tre nominime për David di Donatello. Ajo ka luajti në role në filma prodhime tip që fitoi një Academy Award , Golden Globes dhe ka prezantuar Festivalin e Filmit të Venecias.Kohët e fundit u vlerësua në filmin "La Grande Bellezza" (2013) të Paolo Sorrentinos të vlerësuar me Oscar si filmi më i mirë i huaj.

Aktorja e njohur romane Sabrina Ferilli

FilmografiaRedakto

TelevizionRedakto

DublimeRedakto

TeatriRedakto

ReklamaRedakto

  • De Cecco
  • Wind
  • Parmalat
  • Nutrisse Garnier
  • Poltronesofà
  • Trucco Sabrina
  • Paul & Shark
  • Sandro Ferrone