Padlock.svg
Redaktimi i nga përdoruesit e paregjistruar apo përdoruesit e rinj është çaktivizuar.
Përdoruesit e tillë mund të diskutojnë. Për ndryshime bëni kërkesë për lirim, hyni ose hapni një llogari.

Mbreti Salomon (në shqip edhe Solomon, hebr. Shlomo - paqe) sipas Bibles ka qënë mbreti i tretë dhe më i rëndësishëm i Izraelit dhe Judesë i cili mbretëroi nga viti 970 p.e.s - 930 p.e.s. Ishte i biri i Davidit dhe Batshebas. Dituria dhe mënçuria e tij mendohet e paarritshme. Gjatë mbretërimit të tij u ndërtua Tempulli që u bë legjendar për vlerat e tij të shumta simbolike.

Salomoni merr dhuratat nga Mbretëresha e Sabas. Konrad Vic

Jeta e tij nga Bibla

Mënçuria

Gjykimi i Salomonit

Fama

Shiko edhe

Lidhje të jashtme