Secrets of the Muse

album nga Jordan Rudess

Secrets of the Muse është albumi i pestë i Jordan Rudess, i inçizuar dhe i lëshuar në vitin 1997.

Secrets of the Muse
Studio album by
Realizuar1997
Inçizuar1997
ZhanriMuzikë instrumentale
Gjatësia47:21
Jordan Rudess chronology
Listen
(1993)
Secrets of the Muse Resonance
(1999)

Albumi tërësisht është i kompozuar nga improvizimetsintisajzerë të llojllojshëm. Improvizimi është një gjë me të cilën Rudess është shumë i lidhur, gjë që shihet edhe në albumet 4NYC dhe Christmas Sky. Zëri i këtij albumi është i ndryshëm nga shumica e pjesëve të Rudess-it të kompozuara me kujdes. Këtu kalimet janë më të ngadalshme, më të buta dhe më të ëmbla.

Këngët Redakto

 1. "Stillness" – 3:09
 2. "Deepest Love" – 4:20
 3. "Autumn Fire" – 3:40
 4. "Gentle Ways" – 3:45
 5. "Footpath" – 3:43
 6. "Virgin Snow" – 2:54
 7. "Darkness" – 3:54
 8. "Drifting East" – 4:08
 9. "A Call for Beauty" – 3:31
 10. "Cradle Song" – 4:04
 11. "New Life" – 4:15
 12. "So It Is" – 2:51
 13. "Sunset Swingset" – 3:03

Anëtarët pjesëmarrës Redakto