Shiryu i Shiut (雨のシリュウ Ame no Shiryū)[1] ishte kreu i burgut Impel Down derisa ai vetë u burgos në nivelin e 6-të për dhunën e tij të tepruar, vrastare ndaj të burgosurve. Kur u lirua përkohësisht për të ndihmuar Magellan të shuante trazirat e burgut të shkaktuara nga Monkey D. Luffy dhe Marshall D. Teach të vinin në Impel Down, ai zgjodhi të shkonte kundër asaj që ishte urdhëruar dhe në vend të tij të ndihmonte Piratëve të Mjekërrziut, në fund të fundit duke vendosur të bashkohej me ta.

Aktualisht, ai është një nga Dhjetë Kapitenët e Titanikut të Piratëve të Mjekërrziut si kapiteni i Anijes së Dytë.[2]

Personaliteti

Redakto
Kërkoj falje...

- Falje sarkastike e Shiryus pasi vrau disa roje[3]

Shiryu është jashtëzakonisht i etur për gjak, i cili gëzoi të vriste njerëz në çdo kohë që mundet. Ai masakroi shumë të burgosur brenda mureve të Impel Down deri në atë pikë sa Magellan nuk mund të anashkalonte më sjelljen e tij vrastare. Ai goditi gjithashtu vartësit e tij menjëherë pasi u lirua nga burgu, ndërsa dha një falje sarkastike. Ai është i dashur për tehun e tij dhe i pëlqen ta provojë atë kundër të tjerëve, edhe nëse ato janë shumë më poshtë se niveli i fuqisë së tij. Ai do të kujdesej personalisht për të ruajtur shpatën e tij siç tregohet pas dy viteve. Ai është gjithashtu plotësisht i qetë dhe me kokë të ftohtë, madje edhe në situata të tensionuara dhe të papritura. Ai është gjithashtu i kujdesshëm, sepse paralajmëron Piratët e Mjekërrziut që të mos e nënvlerësojnë Magellan dhe ai i ligjëron ata se ata duhet të ishin përgatitur si duhet për Botën e Re.

Shiryu është me sa duket shumë mashtrues dhe tradhëtar nga natyra, pasi ai ofroi të ndihmojë Magellan të luftojë për burgun nëse lirohet, por në vend të kësaj ai tradhtoi dhe vrau disa roje. Megjithatë, Magellan nuk pranoi të tërhiqte dënimin me vdekje të Shiryu pa marrë parasysh se çfarë, duke i dhënë atij shumë pak zgjedhje jashtë tradhtisë për ta shpëtuar atë. Që nga ajo kohë ai u bashkua me Piratët e Mjekërrziut. Përkundër kësaj, ai një herë shprehu (në mënyrë shaka) një qëllim për të lënë ekuipazhin nëse Mjekërrziu do të dëshonte që të merrte fuqinë e Mjekërrbardhit por pas suksesit të Mjekërrziut, ai vërejti se ai mori një vendim të mirë për t'u bashkuar me ta.

Ai është gjithashtu një individ me shumë hije dhe Mjekërrziu e krahasoi atë në lidhje me Kuzan; sidoqoftë, Jesus Burgess e konsideroi Kuzanin si të pabesueshëm për shkak të prejardhjes së tij të mëparshme si marinar, por jo Shiryun, i cili vepron ashtu si ai bën sepse ai është me të vërtetë mizor.[4]

Shiryu duket se i pëlqen pirja e duhanit, pasi kur doli nga burgu për të ndihmuar Magellan, gjëja e parë që ai dëshironte ishte një çakmak për ta ndezur cigaren e tij.

Aftësitë

Redakto

Fuqia e tij thuhet se është e barabartë me ish-kreun e burgut Magellan. Sidoqoftë, pasi orët e punës të Magellanit janë të kufizuara për shkak të diarresë së tij, Shiryu u konsiderua më i rrezikshëm. Ivankov vuri në dukje se Impel Down ishte plotësisht i padepërtueshëm për shkak të burgut që ishte nën mbrojtjen e Shiryu dhe Magellan, dhe madje pohoi se nëse Shiryu do të ishte akoma në detyrë në vend që të burgosej, Luffy dhe Bentham nuk do të kishin mbijetuar kurrë në mision për të shpëtuar Ace nga Impel Down. Duke qenë i burgosur në nivelin e 6-të, vendi ku vetëm kriminelët më të fuqishëm dhe të rrezikshëm burgosen, kjo tregon se Shiryu është shumë i fortë.

Ai ka një shpejtësi jashtëzakonisht të madhe, duke qenë në gjendje të presë disa oficerë të Impel Down në një sekondë të ndarë. Ai e ka treguar veten të ketë një qëndrueshmëri të jashtëzakonshme mbinjerëzore. Kjo është demonstruar më së miri kur ai mori një valë tërmetit nga Mjekërrbardhi (megjithëse jo një goditje të drejtpërdrejtë), dhe më vonë një goditje të drejtpërdrejtë nga vala e Sengoku në formën e tij Daibutsu, duke u dërguar përsëri në distancë të madhe dhe më pas duke marrë me vetëm një sasi të vogël telashesh.

Shiryu ka provuar të ketë aftësi të jashtëzakonshme në vjedhje. Kur ai planifikoi të defektonte te Piratët e Mjekërrziut, Shiryu do të depërtonte në dhomën e monitorimit të Impel Down plotësisht të pazbuluar, ku ai do të binte mbi sigurinë jashtëzakonisht të lartë të Impel Down dhe shkatërroi të gjitha pajisjet e komunikimit. Ai madje u vrau një roje të sigurisë, i cili po raportonte në Magellan, pa u vërejtur.

Pasi hëngri frutin e padukshme, aftësia e tij e fshehtësisë u rrit, duke e prerë Gecko Moria dhe zombitë e tij pa u vërejtur.

Fruti i detit

Redakto

Shiryu ka ngrënë frutin e padukshëm, një lloj i Paramecia, e cila i jep mundësinë të kthehet vetë dhe çfarëdo që ai mban të padukshëm. Ai e fitoi këtë frut menjëherë pasi ekuipazhi i tij vrau përdoruesin e tij të mëparshëm, Absalom. Me këtë frut, ai është në gjendje të presë kundërshtarët pa u vërejtur. Ai e mbajti këtë aftësi në konsideratë të lartë për sa i përket dobisë.[5]

Shpata e Shiryus quhet Raiu, një lloj i nodachi. I vetmi moment kur Shiryu përdori shpatën e tij ishte kur ai preu disa roje të burgut pasi u lirua.

Dublimi

Redakto

Në japonisht, Shiryu dublohet nga Takayuki Sugō. Në Funimation, zëri i Shiryus bëhet nga Matt Thurston.

Kuriozitete

Redakto
  • Kërkim falja sarkastike që Shiryu u dha rojeve që ai vrau, "Kiri-sute gomen", është një shprehje e vjetër japoneze për një samurai e drejta për të goditur një individ të klasës së ulët që kompromentoi nderin e tyre. Në ditët moderne, termi përdoret akoma si një kërkim falje paraprake e llojeve, me humor të hollë në ofrimin e asaj që i përket një falje jo simpatike.
  • Pamja e Shiryus u frymëzua nga tri personazhet e ndryshme: M. Bison, një personazh në Street Fighter, Yasunori Katō, personazh në romanin Teito Monogatari dhe Wakizashi, një nga antagonistët kryesor në mangën Riki-Oh.
  • Emri i Shiryus mund të bazohet në piratin kinez Zheng Zhilong, emri i tij në japonisht përkthehet Tei Shiryū.
  • Shiryu dhe Laffitte janë dy anëtar të ekuipazhit që kanë qenë më parë me Qeverinë Botërore dhe u larguan nga pozitat e tyre për shkak se ishin të dhunshëm.

Referimet

Redakto
  1. ^ One Piece Kapitulli 538 dhe Epizodi 440
  2. ^ One Piece Kapitulli 803 dhe Epizodi 752
  3. ^ One Piece Kapitulli 542 dhe Epizodi 444
  4. ^ One Piece Kapitulli 720 dhe Epizodi 650
  5. ^ One Piece Kapitulli 925