Shpërndarja e shqiptarëve

Këtu gjeni shpërndarjën e shqiptarëve në të gjithë vëndet e botës.

Shtet Banorë
Shqipëria 3,200,000 [1]
Kosova 2,000,000 [2]
Turqia 500,000 [3]
Maqedonia 524,258 [4][5]
Greqia 438,036 [6]
Gjermania 400,000 [7]
Italia 348,813 [8]
Britania e Madhe 300,000
SHBA 250,000 [9]
Zvicra 200,000 [10]
Holanda 82,853 [11],[12]
Serbia 61,647[13]
Suedia 46,000 [14]
Mali i Zi 34,236 [15]
Austria 28,212 [16]
Franca 20,000
Egjipti 18,000 [17]
Kanada 16,135 [18]
Kroacia 15,277 [19]
Bosnja dhe Hercegovina 15,000
Zelanda e Re 15,000
Australia 12,000
Danimarka 8,000
Norvegjia 7,000
Sllovenia 6,228 [20]
Finlanda 5,000 [21],[22]
Ukraina 5,000 [23]
Luksemburgu 4,802
Belgjika 3,000 [24]
Afrika e Jugut 2,000
Rusia 1,200
Bullgaria 1,000 [25]
Rumania 484 [26]
Shtet Banorë
Shqipëria 3,200,000
Kosova 2,000,000
Bashkimi Evropian (pa Beneluksin) 1,603,000
Turqia 500,000 (1,500,000 njerëz (2.1%) kanë gjak shqiptar)
Maqedonia 525,000
Amerika Veriore 270,000
Ballkani (pa Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë) 127,000
Evropa (pa ballkanin dhe pa BE) 115,000
Beneluks 90,000
Zelanda e Re dhe Australia 27,000
Afrika 20,000
Gjithësej 8,477,000

ReferimeRedakto

 1. ^ Statistikat nga CIA - Shqipëria - Sipas të dhënave të fundit të marra në korrik të vitit 2007
 2. ^ Statistikat e Qeverisë së Kosovës - Shih: Faqe 9 paragrafi 2
 3. ^ Türkiye'deki Kürtlerin sayısı !
 4. ^ Statistiat nga CIA - Maqedonia, ose 25.2 % nga popullsia e përgjithshme e Maqedonisë.
 5. ^ ethnologue.com - sipas analizës së popullsisë në bazë të folurit të një gjuhe etnologue.com paraqet shifrën prej 600.000 shqiptarëve në Maqedoni sipas të dhënave të vitit 2001.
 6. ^ Enti Statistikor grek - të dhënat janë në faqe 1 (mesi i faqes)
 7. ^ Statistikat gjermane
 8. ^ Enti Statistikor italian - shiko tek tabela 4 ne faqen 7.]
 9. ^ "Censusu i ShBA-ve i vitit 2000". Arkivuar nga origjinali origjinali më 12 shkurt 2020. Marrë më 26 janar 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 10. ^ Statistikat nga CIA - Zvicra - numri është nxjerrë në bazë të paraqitjes 1.3 shqipfolës nga numri i përgjithshëm i banorëve në Zvicër.
 11. ^ Statistikat nga CIA
 12. ^ Wikipedia anglisht - numri është nxjerrë duke marrë parasysh 0.5% të popullsisë shqiptare nga numri i përgjithshëm i banorëve në Holandë.
 13. ^ Statistikat serbe Archived 13 April 2008[Date mismatch] at the Wayback Machine. - shih tabelen ne faqe 14.
 14. ^ Wikipedia Suedeze - Numri i shqiptarëve në Suedi është shkruar sipas të dhënave në Wikipedia-n suedeze.
 15. ^ Statistikat nga CIA - Mali i Zi, ose 5% nga popullsia e përgjithshme e Malit të Zi.
 16. ^ "Të dhënat nga STATISTIK AUSTRIA në kategori: Gjuha flasjes, shtetësia dhe vendlindjes". Arkivuar nga origjinali origjinali më 13 nëntor 2010. Marrë më 29 janar 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 17. ^ Ethnologue.com
 18. ^ Enti Statistikor kanadez - në këto të dhëna nuk mund të identifikohet numri i shqiptarëve që kan emigruar nga Maqedonia në Kanada, pra ai numër mungon.
 19. ^ Statistikat nga CIA - numri është nxjerrë nga të dhënat e shqiptarëve në përqindje që në fakt shqiptarët paraqesin 0.34 % të popullsisë së përgjithëshme të Kroacisë.
 20. ^ Statistikat nga CIA - Sllovenia - numri i shqiptarëve është nxjerrë në bazë të 0.31% të shqiptarëve nga numri i përgjithshëm i banorëve në Slloveni.
 21. ^ "Ethnologue.com". Arkivuar nga origjinali origjinali më 24 dhjetor 2007. Marrë më 26 janar 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 22. ^ BBC Lajmet
 23. ^ Ethnologue.com
 24. ^ Ethnologue.com
 25. ^ ethnologue.com
 26. ^ Ethnologue.com