Shyqyri Sako lindi në 5 mars të vitit 1937KolonjëKorçës, është piktor shqiptar.

Shyqyri Sako
U lind1937
Vdiqjeton
Kombësiashqiptar
Punësimipiktor filmi

BiografiRedakto

Me pikturën u lidh në moshën e lojës, kur ishte 7 vjeç dhe vizatoi "shgarravinat" e para siç thotë ai. Në shtëpinë e Pionierit në Korçë mësimet e para i mori nga Vangjush Mio e Guri Madhi, ndërsa në Lice nga Kaceli e Buza. Këtij të fundit ia dedikon punën në akuarel. Studioi 3 vjet në Moskë në Institutin e Artit VGIG për piktor filmi. Pa mundur t'i përfundojë studimet. Më tej u diplomua në Tiranë dhe në vitin 1963 filloi punë në Kinostudio, ku mori pjesë si piktor i filmit në realizimin e filmit të tij të parë "Detyrë e posaçme" dhe pastaj filmat e tjerë gjer në filmin e fundit Plumba prej plasteline në vitin 1997, kur doli në pension.

Veprat artistikeRedakto