Sokol Angjeli është aktor shqiptar. Lindi më 30 qershor 1955Tiranë.

Në vitin 1976 ai u diplomua si aktor në Institutit të Arteve të Bukura në Tiranë, dhe pastaj u specializua në drejtimin teatër.

Rolet e tij Redakto