Pas gjurmëve
Arkivi i filmit
Titulli shqip Pas gjurmëve
Vendi i prodhimit Korçë Shqipëri
Viti i prodhimit 1978
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 86:14
Gjuha origjinale Shqip
Për moshën për fëmijë
Ekipi realizues
Regjia Xhanfise Keko
Skenari Skifter Këlliçi
Muzika e filmit Nikolla Zoraqi
Kameramani Petraq Lubonja
Drejtori artistik Viktor Hykollari
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Sulejman Pitarka
Ylli Trajçe
Herion Mustafraj
Genci Mosho
Aktorët tjerë
Arben Çekani
Drita Kaba
Sotiraq Çili
Dhorkë Orgocka

Filmi Pas Gjurmëve prodhim i vitit 1978.

Regjisor: Xhanfise Keko, Skenari: Skifter Këlliçi, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Nikolla Zoraqi.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Periudha e pas luftës. Fëmijët vërejnë një banor të ri xha Lipen në lagjen ku jetojnë. Sapo ai vendoset në këtë lagje një tjetër person endet andej duke shitur plaçka të vjetra. Gjatë pushtimit plaçkaxhiu ka asistuar në arrestimin e xhaxhait të Luanit. Luani dhe fëmijët e tjerë zbulojnë se të dy burrat po përpiqen të hedhin në erë centralin elektrik të qytetit. Fëmijët lajmërojnë organet e sigurimit të shtetit.

Aktorët në role

Redakto

Sulejman Pitarka......Xha Lipja

Ylli Trajçe......plaçakaxhiu

Herion Mustafaraj......Skenderi

Genci Mosho......Luani

Alban Çekani......

Dritan Kaba......

Sotiraq Çili......Guri

Dhorkë Orgocka......Drita

Sokol Angjeli......mesuesi

Dhimitër Orgocka.......babai i Skenderit dhe Luanit