Ndryshimi mes inspektimeve të "Newborn"

73 bytes removed ,  10 muaj më parë
Skeda Newborn1.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Gbawden
(Skeda Newborn1.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Gbawden)
[[Skeda:Gebäude der UNMIK NEW BORN SIGN PRISTINA KOSOVO Giv Owned Image 23 August 2008.jpg|thumb|left|300px|Monumenti Newborn në vitin 2008]]
'''Newborn''' është krijuar nga [[Fisnik Ismaili]] dhe nga agjencia kreative [[Ogilvy Kosova]] si dhe me pjesëmarrësit e tyre (E.H, L.B, E.S, B.B, M.S). Kur u bë promovimi organizuesit I dhanë presidentit z.[[Fatmir Sejdiu]]<ref>{{cito uebin|last1=Sejdiu|first1=Fatmir|title=Fatmir Sejdiu|url=https://en.wikipedia.org/wiki/Fatmir_Sejdiu|website=en.wikipedia.org}}</ref> dhe kryeministrit z.[[Hashim Thaçi]]<ref>{{cito uebin|last1=Thaçi|first1=Hashim|title=Hashim Thaçi|url=https://en.wikipedia.org/wiki/Hashim_Tha%C3%A7i|website=en.wikipedia.org}}</ref> marker të zi permanent për ta nënshkruar, e përcjellur nga 150.000 njerëz të cilët merrnin pjesë në manifestimet e mbajtura më 17 Shkurt 2008.
 
[[Skeda:Newborn1.jpg|thumb|right|250px|Monumenti Newborn në vitin 2018]]
Me dimensionet 3.0m(lartësi); me 24m(gjatësi); dhe me 0.9m(trashësi), arrinë peshën 9 ton. ''Newborn'' është monumenti i parë i madh që përkujton pavarësinë e Kosovës. U punua për 10 ditë pa ndalë; ditë e natë.
“[[Newborn]]” u zgjodh si një fjalë angleze që ka fuqinë pë ta përshkruar datlindjen e një shteti të ri. Konotacioni i saj positiv, lehtësia për t’u kuptuar nga të gjithë, dhe potenciali i saj për të paraqitur Kosovën si një shtet të ri bashkëkohor dhe trendi. Ngjyra e verdhë është zgjedhur për t’u kombinuar me banderolat ngjyrë të kaltër si dhe me sloganet përkrahëse që përfaqësojnë edhe flamurin e ri të Kosovës, po ashtu edhe ngjyrat e flamurit të [[BE]]-së. Sipas ''New Kosova Report'' , sloganet përkrahëse të cilat u përdorën gjatë promovimit ishin: “NEW life is BORN”, “NEW hope is BORN”, “NEW future is BORN” dhe “NEW country is BORN”, të gjitha të shkruara me ngjyrë të kaltër dhe të verdhë.