Dallime mes rishikimeve të "Programi Erasmus"

476 bytes removed ,  2 vjet më parë
Shpëtim i burimeve 1 dhe etiketim 0 si të vdekura.) #IABot (v2.0
(Shpëtim i burimeve 1 dhe etiketim 0 si të vdekura.) #IABot (v2.0)
'''Programi Erasmus''' ('''''E'''uropean '''R'''egion '''A'''ction '''S'''cheme for the '''M'''obility of '''U'''niversity '''S'''tudents''<ref name="ERASMUS-ProgHist">{{Cite web|title=What's in a name? History of the Erasmus Programme|url=http://ec.europa.eu/education/erasmus/history_en.htm|archiveurl=httphttps://web.archive.org/web/20130404063516/http://ec.europa.eu/education/erasmus/history_en.htm|archivedate=4 prill 2013|accessdate=17 gusht 2016|url-04-04status=live}}</ref>) është një program i këmbimit të studentëve në [[Bashkimi Evropian|Bashkimin Evropian]] (BE) i themeluar në vitin 1987. Erasmus+, ose Erasmus Plus, është program i ri i kombinimit të të gjitha skemave aktuale të arsimit, trajnimit, rinisë dhe sportit në BE, i cili ka filluar në janar të vitit 2014.
 
Programin Erasmus, së bashku me një numër të programeve tjera të pavarura, u përfshi në Programin Sokrati themeluar nga Komisioni Evropian në vitin 1994. ProgramiSokrati përfundoi në 31 dhjetor të vitit 1999 dhe u zëvendësua me Programin Sokrati II, më 24 janar të vitit 2000, i cili u zëvendësua nga Programi i Mësimit Gjatë Gjithë Jetës 2007-2013 më 1 janar 2007.
 
=== Origjina e emrit ===
Programi është emëruar sipas filozofit holandez [[Desiderius Erasmus|Desiderius Erasmus of Rotterdam]], i njohur si një kundërshtar i [[Dogmatizmi]]<nowiki/>t, e i cili jetoi dhe punoi në shumë vende në Evropë për të zgjeruar njohuritë e tij dhe për të fituar njohuri të reja, dhe që pasurinë e tij ia dhuroi Universitetit të Bazelit në [[Zvicra|Zvicër]].<ref name="ERASMUS-ProgHist">{{Cite web|title=What's in a name? History of the Erasmus Programme|url=http://ec.europa.eu/education/erasmus/history_en.htm|archiveurl=http://web.archive.org/web/20130404063516/http://ec.europa.eu/education/erasmus/history_en.htm|archivedate=2013-04-04}}</ref> Në të njëjtën kohë, ERASMUS është një bakronim në gjuhën angleze me kuptimin ''Rajoni Europian i Veprimit të Skemës për Lëvizjen e Studentëve të Universitetit''.<ref name="ERASMUS-ProgHist">{{Cite web|title=What's in a name? History of the Erasmus Programme|url=http://ec.europa.eu/education/erasmus/history_en.htm|archiveurl=http://web.archive.org/web/20130404063516/http://ec.europa.eu/education/erasmus/history_en.htm|archivedate=2013-04-04}}</ref>
 
== Shih edhe ==