Ndryshimi mes inspektimeve të "Nijazi Ramadani"

12 bytes removed ,  1 muaj më parë
v
Etiketa: përpunim burimi 2017
Etiketa: përpunim burimi 2017
* Perfshirja ne “Pesëdhjetë shkrime për poezinë” 1996 - “Vatra”, [[Prishtina|Prishtinë]] 2007 nga '''Ali D.Jasiqi''' është vlerësuar
* Fitues i Çmimit Kadmus: Klubi i shkrimarëve "Drita", revista Pelegrin, Athinë 2006, ia ndau çmimin për tregim vendi i tretë, si dhe për kritikë letrare, çmimi i parë. Takimet poetike të Karadakut Likovë, 2020, ushpërblye në poezi, vendi i tretë me çmimin letrar "Fadil Bekteshi". '''Prozë''' - Ideja e romanit;Imazh i ngrurë(2012) i marrë për botim në Konkursin letrar nga shb “Buzuku”, Prishtinë, është shpirti liridashës i popullit shqiptar. Temën e shpirtit të pamposhtur të shqiptarëve nëpër shekuj autori e trajtoi edhe në romanin ''Imazh i ngrirë'';[[SH.B. Rrjedha|RRJEDHA]](2010).
Në romanin janë trajtuar ngjarje të rëndësishme të historisë janë trajtuar edhe në përmbledhjet me tregime e novela ''Gjaku i i hartës sime'';(1977),'''Cubi''';(2005) dhe Azgani me arapin e zi”,<ref>''Kumanovë, 19.05.2015 –''Revistëa e parë e pavarur shqipe në Maqedoni për letërsi, shkencë dhe kulturë “Doruntina”, botim i Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e [[Malet e Karadakut|Karadakut]]” nga[[Kumanovë]], 19.05.2015 Kumanova</ref>.
Nga përmbajtja e këtij numri, i 50-ti me radhë, me gjithsej 168 faqe, veçojmë: poezi të zgjedhura nga autori fragment romani nga Nijazi Ramadani. (2003), Bot. revista ''ARS'', [[Tirane]]. E veçanta e autorit shfaqet sidomos në trajtimin, nga një këndvështrim, ku i jep kuptim të ri, ngjarjes temës historike dhe aktual që është i aftë t'i japë asaj. Një nga krijimet më të shquara të Nijaziut.